Äpplevelse

Häng med på en ”Äpplevelse” där vi tillsammans lär oss att ta tillvara på hela äpplet!

Genom både teori och praktik så går vi igenom och lär oss hur vi kan lära oss jobba mer hållbart och samtidigt få helt nya goda produkter

Du får höra om vår resa från när vi köpte gården 2003 till där vi är idag, hur våra odlingar och vårt musteri utvecklats.Utmaningar och hur dessa gjort att fått tänka om och tänka nytt.

För att få frukt krävs pollinering av blommorna och detta löser vi genom att köpa in humlesamhällen, även om vi ser till att gynna dessa så mycket det går på andra sätt.
Vidare får du höra om hur olika studieresor vi gjort, hjälpt oss att utveckla gården och som sedan ett antal år tillbaka även innefattar en gårdsbutik och vårt fina lilla Äpplecafé.

Vi lär oss hela processen från det hela äpplet, hur det blir till must och tillvaratagandet av pressmassan som består av skal och fruktkött.

Efter en rundtur i vårt musteri och visning hur äpplet blir till must kommer vi att provsmaka olika sorters äpplemust, men även äpple i olika torkade former och varianter.
Genom torkning förlänger man hållbarheten och så bevaras smakerna på ett helt fantastiskt sätt. Det blir en liten smaksafari där du får uppleva frukter och grönsaker på ett helt nytt sätt, samt hur olika tekniker kan få samma råvara att smaka helt olika sätt utifrån dessa.

Visning av våra olika torkugnar och vårt egenbyggda torkskåp blir det också, där du får chansen att känna och titta på dessa.

Sedan hjälps vi tillsammans åt att jobba praktiskt med det som blir över (fruktkött och skal) från våra pressningar. Pressmassan är i det här fallet redan torkad, men det återstår en del arbete efter detta.

När pressmassan sedan är rensad, så krossas/mals den i matberedare alternativt blender beroende på användningsområde. Du får chansen att se dessa olika resultat och vi pratar om vilka andra sätt man skulle kunna använda denna på.

Det som blir till äpplepulver använder jag i dagsläget till mina äpplemustbollar och den andra pressmassan används i vår egen müsli.

Vi avslutar med gemensam fika där vi avnjuter Äpplemustbollar tillsammans med ett glas Äpplemust samt kaffe eller te för den som så önskar.

Du får med dig en påse Äpplepulver hem så du själv kan fortsätta experimentera med denna härliga produkt.

Tid:
Lördag 28 augusti kl.11-13

Lördag 4 september kl.11-13

Lördag 11 september kl.11-13

Pris: 320 kr, betalas på plats. Swish, kortbetalning eller kontant.

Bokning sker via mail:  info@regner-garden.se

Bokningen är giltig så snart vi har bekräftat den


Vi är till största delen utomhus under tak, så kläder efter väder är det som gäller!