Inspirerande matlagning

Recept med äppelmust

Dr Dicksons sås för dagar med rinnande näsa

  • 200gr             Blandade tomater(gärna övermogna)
  • 2 dl                Äppelmust
  • 50g                Färskriven pepparrot
  • Salt

Lägg allting i en bunke och kör med en mixer. Denna sås kan serveras till såväl chips som en god rätt med korv och nedan nämnda rätt.

Blanche Dicksons Rotfruktssymfoni

  • 100g              Potatis
  • 100g              Gulbeta
  • 100g              Rödbeta
  • 1 dl                Äppelmust
  • Rapsolja

Skala rotfrukterna och skär den sedan i fina små tärningar på ca 0,5 cm i storlek. Stek rotfrukterna i rapsolja. Låt det fräsa i några minuter och slå på äppelmust. Puttra i ytterligare ca 10 minuter. Smaka av med salt och peppar.

Mikaels Mästardip

  • 50g                Pepparrot
  • 100g              Stjälkselleri
  • 3 msk            Rapsolja
  • 2 msk            Äppelmust
  • 50g                Nyriven pepparrot

OBS! Använd blasten

Skär stjälksellerin i mindre bitar. Blanda rapsolja med äppelmust och salt. Vänd ner den skivade sellerin och den finhackade stjälkselleriblasten och den rivna pepparroten.